Nieuws

Het uitnodigingskader is gereed en goedgekeurd door de gemeenteraad. U kunt hieronder het uitnodigingskader downloaden en bekijken. Ook is een Bijlage inwonersparticipatie gemaakt, waarin u kunt lezen welke inbreng we van inwoners en maatschappelijke partijen hebben gekregen.

Op 16 december beslist de gemeenteraad over het concept Uitnodigingskader. Daarna stopt deze website. We verwijderen dan ook uw gegevens. Gemeente Leusden houdt u graag op de hoogte van duurzaam nieuws.

Het concept uitnodigingskader is gereed en wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. U kunt hieronder het uitnodigingskader downloaden en bekijken. Ook is een Bijlage inwonersparticipatie gemaakt, waarin u kunt lezen welke inbreng we van inwoners en maatschappelijke partijen hebben gekregen.

Hoe en waar energieprojecten voor zonnevelden en windmolens passen in de omgeving, wil Leusden zelf bepalen. Hiervoor heeft de gemeente het Uitnodigingskader opgesteld. Op 16 december beslist de gemeenteraad hierover.

Van mei tot eind oktober gaven inwoners hun mening over plekken in Leusden voor zonnevelden en windmolens. In totaal gaven ruim 3.200 inwoners hun mening.

Het hoogspanningsnetwerk in Utrecht heeft de grens bereikt om grootschalig elektriciteit terug te leveren aan het landelijke hoogspanningsnetwerk. Dat maakte Stedin vandaag bekend.

De inwonersenquête over de opwek van duurzame energie staat online. U kunt tot en met 20 oktober uw antwoorden insturen. Heeft u ideeën hoe we nog meer energie kunnen besparen of opwekken in bebouwd gebied?

Voor de komende 2 jaar wil Leusden ruimte bieden voor circa 20 hectare zonne-energie in het buitengebied. Eerder zocht de gemeente nog naar ruimte voor 100 hectare tot aan 2030.

De Leusderkrant organiseert een klimaatdebat dat maandag 4 oktober 2021 in de Korf wordt gehouden. Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst is op 4 oktober en begint om 20.00 uur tot circa 21.30 uur. Graag vooraf aanmelden.

In een advertentie op de voorpagina van de Leusderkrant was afgelopen week te lezen dat gemeente Leusden tientallen kansrijke locaties voor windmolens op het oog zou hebben. Deze informatie klopt niet. De advertentie is niet van de gemeente.

Afgelopen maand heeft u kunnen meepraten over zonnevelden en windmolens in de gemeente Leusden. Er zijn ontzettend veel reacties binnengekomen, bedankt hiervoor.

Vandaag is de website www.leusdenzonenwind.nl live. Tot 31 mei kunnen inwoners van de gemeente Leusden en omgeving hier hun mening geven over zonnevelden en windmolens in de gemeente Leusden.

Blijf op de hoogte

leusdenzew
2475